Deugddoende Afspraken
Goede afspraken en communicatie zijn waardevol voor een vlotte en deugddoende samenwerking. Zo verloopt je raadpleging zo aangenaam en efficiënt mogelijk.
Enkele dagen voor je afspraak krijg je een herinneringsmail. Mocht je deze niet ontvangen, laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten. Mogelijks zit er een foutje in je mailadres, is er een misverstand bij het boeken. Mogelijks is hij in je spam terecht gekomen
Sinds geruime tijd wenst onze orthodontiste nog enkel jonge kinderen te behandelen. Aangezien deze meestal nog school lopen, is het onmogelijk om iedereen na de schooluren te behandelen. Als onderstaande afspraken worden gerespecteerd, krijgt eenieder de kans om ook na de schooluren op een gewone korte raadpleging te komen.
Wat met… raadpegingen tijdens de schooluren?
- De eerste en tweede raadpleging die elk ongeveer een uur in beslag nemen. Deze gaan nooit door tijdens schoolvakanties
- Raadplegingen die meer dan een kwartier duren.
- Herkleven van losse blokjes
- Urgente raadplegingen
- je volgende raadpleging indien je afwezig bent zonder voorafgaandelijk verwittigen
Wat met…raadplegingen buiten de schooluren?
- Korte raadplegingen met of zonder beugel,
- Raadplegingen tussendoor voor het verhelpen van kleine ongemakken
- Raadplegingen tijdens de stabilisatiefase
Wij hopen op je begrip hiervoor.
Wat als… je een raadpleging niet kan nakomen?
Verwittig minimum 48 u vooraf dat je niet kan komen. Dan leggen we een nieuwe raadpleging vast. Hoe vroeger je verwittigt, hoe meer keuze je nog hebt. En het is ook fijner voor diegenen die nu jou plaats kan innemen dat die dat even kan plannen. Bij afwezigheid zonder voorafgaandelijk verwittigen zijn wij genoodzaakt je raadpleging aan te rekenen.
Wat met… mondhygiëne?
Een goede mondhygiëne is een must! Altijd, maar zeker tijdens een orthodontische behandeling. Tandenpoetsen kan je dan ook voor je raadpleging aan de lavabo aan de poetsmuur. Dit hoef je niet te vragen. Breng je tandenborstel mee! Tandpasta hoeft niet. Het mechanisch reinigen van je tanden, met name de plak verwijderen, is belangrijker dan de tandpasta.
In geval van nood zijn in de praktijk wegwerptandenborstels te verkrijgen. Aarzel niet om ernaar te vragen.
Tip voor de ‘vergeetkousen’: vraag de praktijkassistent om je tandenborstel op te bergen in je persoonlijk ‘modelbakje’.
Wat met… medewerking?
Je behandeling kan maar slagen indien je zelf ook actief meewerkt!
Voor uitneembare apparatuur geldt uiteraard dat deze pas werkt als hij gedragen wordt. Ook bij vaste apparatuur kan het zijn dat je zelf elastiekjes moet vervangen of een extra apparaat moet dragen. Let goed op wanneer je de instructies krijgt!