Mijn verhaal

Chris Bekkers

Ik werkte reeds jaren als tandarts in Beringen, toen Marielle opnieuw op mijn pad kwam.

Tijdens onze studententijd was ik goed met haar bevriend, en nu was ze er weer! Zij startte in mijn buurt een nieuwe orthodontisten-praktijk waar zij al kinesiologisch testend echt holistisch zou werken. Omdat de meeste tandartsen niet openstaan voor deze holistische visie, zocht zij een collega tandarts die deze meerwaarde wel erkent.  Marielle wilde echt samenwerken met een tandarts die zich bewust is van het belang van afstemming van het juiste product op de specifieke noden, problemen en eigenheid van iedere patiënt.  Deze vraag triggerde mij enorm.  Het bood me een verklaring waarom sommige patiënten slecht reageren op hun verdoving, waarom sommige vullingen blijven loskomen… Hier wilde ik graag meer van weten!

Daarnaast benadrukte Marielle dat ze ‘mij’ graag in de praktijk wilde omwille van mijn persoonlijkheid en mijn manier van werken. Marielle was zich sterk bewust van de meerwaarde van mijn werkhouding waarin ik mij zorgvuldig afstem op de noden en gevoeligheden van iedere patiënt.  In haar praktijk kwamen veel patiënten die reeds een hele zoektocht achter de rug hadden en gebukt gingen onder overprikkeling, hooggevoeligheid, overschreden draagkracht…  Net deze mensen bleken erg gevoelig te zijn voor foutieve vullingen of een slechte beet.

Ik ben de uitdaging aangegaan. En ik verbaas er mij nu, na al die jaren, nog steeds over groot het verschil is, wat deze holistische aanpak op maat van de patiënt betekent.

Sommige van onze bijzondere patiënten hebben geen onderliggende orthodontische of tandheelkundige problemen, of hebben een langer hulp-traject nodig. Hierin vormt collega Kristien een echte meerwaarde voor ons team en onze praktijk.  Zij vangt de patiënten op die meer nodig hebben dan de tandheelkundige aanpak op maat. Daarnaast versterkt zij onze patiënten door te werken op hun gevoeligheid, hun angsten,… waardoor zij comfortabeler in mijn tandartsstoel zitten.