Mijn verhaal

Jean Vandersmissen

Voeg je koptekst hier toe

Na een rijk gevuld studenten-, professioneel (architect)- en vrijetijdsleven, kwam ik in 2014 in een burn-out en een depressie terecht.  Dit werd uiteindelijk een cadeau. Na een verblijf van vijf weken in een Ayurvedische kliniek in India, ontdekte ik mijn missie : 

‘Connectie’ met alles wat leeft en me omringt. Toen heb ik besloten om mezelf en andere mensen te helpen.  Dit door liefdevol te leven met zichzelf, met hun omgeving en met wat er in hun leven gebeurt. 

Tijdens mijn verblijf in India lukte mediteren niet door mijn constant piekergedrag.  Als alternatief raadde de indische arts me aan om lachyoga te beoefenen. Dit deed ik op mijn eentje op mijn kamer.  Ik ervaarde binnen een paar minuten hoe ik me beter in mijn vel voelde en dit zonder pillen. Bij mijn terugkeer in België ben ik me gaan verdiepen en volgde een opleiding tot lachcoach. 

Gelijklopend ben ik de techniek van Bewust Verbonden Ademen, die ik vroeger reeds occasioneel beoefende, intensief in praktijk beginnen brengen. Hierdoor werden onderbewuste belemmerende patronen getransformeerd waardoor het steeds beter met me ging. Mijn toenmalige coach stimuleerde mij om in deze discipline facilitator te worden zodat ik nu naast individuele sessies ook maandelijks groepssessies begeleid. 

Kort nadien leerde ik Live The Connection kennen, een tool om zelf snel en efficiënt de oorzaak van deze onderbewuste belemmerende patronen aan te pakken. Ik ervaarde wat ‘diepgaand’ ontstressen betekent. De wens dat iedereen dit zou mogen ervaren stimuleerde mij om Live The Connection Teacher en Coach te worden.

Ergens onderweg  worstelde ik met een aanhoudend schouderprobleem waardoor ik niet meer bovenhands kon volleyballen.  Mijn osteopaat, die ook met toegepaste kinesiologie werkt, testte dat een foutieve beet dit veroorzaakte.  Hij verwees me door naar Marielle. Reeds bij het eerste consult kreeg ik de volledige mobiliteit terug in mijn schouder door correctie van mijn beet. Ik was gefascineerd hoe Marielle gezondheid en tanden op een holistische manier benaderde.

Marielle was op haar beurt gefascineerd door mijn levenstraject.  Het enthousiasme over mijn drie disciplines waaide over. Door de stress veroorzaakt door het Coronatijdperk ervoer Marielle ook de diepgaande werking van Live The Connection. Dit motiveerde haar om de ‘Kernmodule’ bij Jean te volgen. Het was dan ook een logische stap om deze methode te integreren in de praktijk. Ik ben heel dankbaar om het team in GC De Tandem te mogen versterken.