top of page

Soorten Beugels

info@gcdetandem.be                                                                011.740.242 op di t/m vrij van 9u00 - 13u00    

Een orthodontische behandeling gebeurt met behulp van beugels. Dit kunnen vaste of uitneembare beugels zijn. Handige tips rond poetsen, voeding en kleine ongemakken vind je op de pagina van 'blokjesbeugel' 

Een vaste beugel zit vast aan je tanden en kan je dus niet zelf uitdoen. Het voordeel is dat de beugel constant werkt. Omdat je deze beugel niet zelf uit kunt doen, is het moeilijker om je tanden en de beugel te poetsen. Het is dus zeer belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden.

 

Een  blokjesbeugel is de meest gekende beugel. Met deze vaste beugel zet je tanden en kiezen afzonderlijk van elkaar recht. Het resultaat is een mooi, regelmatig gebit.

 

Een uitneembare beugel zit niet vast aan je tanden en kan je zelf uitdoen bv. om te reinigen.  De beugel werkt alleen als hij in je mond zit. Je medewerking is dus heel belangrijk om een goed resultaat te behalen.   

 

Een plaatbeugel is een uitneembare beugel die bestaat uit een plastic ‘plaatje’ dat tegen je gehemelte zit.

 

 

Een twin activator is een uitneembare beugel die uit  twee delen bestaat. Het bovendeel past als een plaatbeugel op je bovenkaak. Het onderdeel past op je onderkaak.

 

Een linguale boog is een vaste beugel die we gebruiken VOOR het doorkomen van al je definitieve tanden.  Hierdoor reserveren we plaats voor je toekomstige tanden. Daarom zien we je graag voor alle kiezen gewisseld zijn.  

 

Een beetplaat is een uitneembare beugel die gebruikt wordt om je kaakgewrichten in een optimale positie te plaatsen.  

 

Een stabilisatiebeugel is een uitneembare beugel om het resultaat van je beugelbehandeling te stabiliseren.

 

Een myofunctionele beugel is een uitneembare beugel die helpt om foutieve gewoontes te verbeteren. Scheve tanden of een verkeerde kaakstand kunnen worden veroorzaakt door verkeerde spier- en mondgewoonten.

 

Het masker van Delaire is een uitneembare buitenbeugel die als doel heeft je bovenkaak naar voor te laten groeien. 

bottom of page