top of page

Tanderosie

info@gcdetandem.be                                                                011.740.242 op di t/m vrij van 9u00 - 13u00    

tanderosie

Tanderosie ontstaat bij het oplossen van het tandglazuur door de inwerking van zuren. Deze zuren komen van je eten en je drinken, zelden van maagzuur. De slijtage aan het gebit is onomkeerbaar: het verdwenen tandglazuur komt nooit meer terug.

 

Heb jij tanderosie?

Drink je vaak sap of frisdrank? Spoel je de drankjes rond door je mond?
Dan is de kans groot dat je tanderosie krijgt! In het begin is dit moeilijk te herkennen. Het kan gerust zijn dat je tanderosie hebt, zonder het te weten…

Tanderosie herken je vaak pas als het al te laat is. Je tanden en kiezen zijn dan dunner en doorschijnender geworden, waardoor het onderliggende gele tandbeen steeds meer zichtbaar wordt. Je krijgt dus gele tanden! Het gebit wordt dan ook gevoelig voor koude, hete, zure en zoete voedingsmiddelen. Gaat de slijtage verder, dan worden je tanden en kiezen zelfs korter. Dit is vaak goed bij de voortanden te zien.

Wat drink jij meestal?

Zure drankjes spelen een grote rol bij het ontstaan van tanderosie. Hoe meer je hiervan drinkt, hoe meer kans op tanderosie je hebt. Maar ook hoe langer je de drankjes in je mond houdt, hoe meer schade er optreedt: meteen doorslikken dus die drankjes! En liever één keer een glas dan de hele dag door kleine slokjes.

 

Wat drink jij meestal? Kijk hieronder eens hoe zuur dat is.

bottom of page