top of page

Waarom goed poetsen

info@gcdetandem.be                                                                011.740.242 op di t/m vrij van 9u00 - 13u00    

Door goed te poetsen verwijder je de etensresten en het tandplak, een witte of gele aanslag op je tanden. Tandplak bestaat voor het grootste deel uit bacteriën die etensresten omzetten in zuren. Deze zuren tasten je tandglazuur aan waardoor je gaatjes in je gebit krijgt. 

 

Ontstoken tandvlees

Tandplak ontstaat sneller op delen die moeilijk te poetsen zijn, zoals rond je blokjes of op de overgang van de tanden naar het tandvlees. Als tandplak lang blijft zitten, kan het tandvlees gaan ontsteken. Ontstoken tandvlees is rood, een beetje opgezwollen en gaat snel bloeden tijdens het poetsen. Wanneer de ontsteking te lang aanwezig blijft, worden je tanden ook aangetast.

Witte vlekken

Wanneer je een blokjesbeugel draagt, kan er gemakkelijk tandplak blijven zitten rondom je blokjes. Als je de plak daar niet goed weggepoetst, kan het tandglazuur aangetast worden.  Pas bij het verwijderen van je beugel, is het aangetaste glazuur goed te zien.

Er zijn dan witte vlekken op je tanden ontstaan, op de plekken waar geen blokje zat. In de loop van de tijd kunnen deze witte vlekken ook bruin worden. En alleen  door goed te blijven poetsen zorg je dat dit verzwakt glazuur geen echte gaatjes worden. De witte vlekken zelf zijn helaas niet meer te herstellen. Met een blokjesbeugel is het dus enorm belangrijk om je tanden goed te verzorgen! Anders staan aan het einde van je behandeling je tanden dan wel mooi recht, maar  worden ze ontsierd door witte en bruine vlekken. 

Controleren

Controleer iedere keer na het tandenpoetsen of je nog tandplak ziet op je tanden, rondom je beugel of langs je tandvlees. Door goed te poetsen zorg je voor sterke tanden en gezond tandvlees.  

 

Vervang regelmatig je tandenborstel…

… want met een vieze tandenborstel, krijg je je tanden natuurlijk nooit schoon!

bottom of page